Projects

Kings College, Taunton

The project involves the completion of a modern, low energy domestic extension to a house on the edge of Dartmoor near Ashburton.The aim of the project was to create a flexible, working environment and domestic family room that maximized the potential of the site.

The design provides a new kitchen, family room and home office at the rear of the existing building. Walls have been modified and opened up to maximize the connection between the front garden which has views over the rolling hills of Devon, towards the rear private garden and external paved area.

The two-way fire place is centered between the existing building and new extension with adjacent walls removed to promote open plan living and serves as a symbolic heart to the house. A lightweight timber spiral stair offers an efficient and graceful connection between the ground and first floor.

Client – Rud Sawers

Cost – £80,000